Прес-конференція: "Понад 65 тисяч правопорушників отримали шанс для змін без ізоляції від суспільства: як працює одна з прогресивних реформ системи кримінальної юстиції в Україні?"

Прес-конференція: "Понад 65 тисяч правопорушників отримали шанс для змін без ізоляції від суспільства: як працює одна з прогресивних реформ системи кримінальної юстиції в Україні?"
169155 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес-анонс

12 вересня 2019 року о 15:00 у медіа-центрі "Інформатор"  (м. Київ, вул. Басейна, 2а ,  «Арена Сіті», 2-й поверх) відбудеться прес-конференція на тему «Понад 65 тисяч правопорушників отримали шанс для змін без ізоляції від суспільства: як працює одна з прогресивних реформ системи кримінальної юстиції в Україні?»

В заході братиме участь:

·                   Олег Янчук, директор Центру пробації;

·                   Довидас Віткаускас, керівник Проекту ЄС «Право-Justice 

До участі у висвітленні даного заходу  запрошуються представники ЗМІ.

 

Довідково.

Пробація представляє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, орієнтовану не лише на контроль та нагляд зазасудженими, а й на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника.

Головна мета пробації - безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Пробація - цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність в Європі з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів особами, які їх вже вчиняли.

Впровадження пробації в Україні - це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Пробація державі обходиться в 10-12 разів дешевше, ніж ув’язнення.

 

Прес-служба

ДУ "Центр пробації"

[email protected]

(098) 088 36 22

 

Теги: пробація, кримінальна юстиція, покарання
Мої відео