На Донеччині 5 осіб судитимуть за проведення злочинної «сходки» кримінальних авторитетів

На Донеччині 5 осіб судитимуть за проведення злочинної «сходки» кримінальних авторитетів
10595 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 5 суб’єктів підвищеного злочинного впливу, які обвинувачуються у проведенні злочинного зібрання (сходки) для координації злочинної діяльності, розподілу сфер злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Нагадаємо, у лютому 2021 року на території однієї з установ виконання покарань Донецької області відбулось злочинне зібрання, на якому правопорушники здійснили координацію спільної злочинної діяльності та розподілили сфери злочинного впливу. Зокрема, на так званій сходці обговорювались питання зміни «смотрящего» за установою, наповнення «общаку» та розподілу з нього незаконно отриманих злочинцями грошових коштів.

Правоохоронці встановили 4 учасників «сходки» з числа осіб, що відбували покарання у вказаній установі, віком від 30 до 44 років, а також 35-річного мешканця Донеччини, який брав участь у зібранні за допомогою мобільного зв’язку.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Наразі обвинувальний акт стосовно вказаних осіб направлений до суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Мої відео