Керівнику «центру спецоперацій МДБ ДНР» та його заступнику, які організували підпільну в’язницю «Ізоляція», де катують полонених, заочно повідомлено про підозру

Керівнику «центру спецоперацій МДБ ДНР» та його заступнику, які організували підпільну в’язницю «Ізоляція», де катують полонених, заочно повідомлено про підозру
305162 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом представникам НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру в участі у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, торгівлі людьми та створенні злочинної організації за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 149, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 260 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 року 39-річний мешканець смт Зуївка Донецької області, який раніше служив у французькому Іноземному Легіоні та брав участь у бойових діях в Сирії, зайняв посаду «керівника центру спецоперацій «Міністерства державної безпеки ДНР». Разом із своїм 48-річним заступником - колишнім підприємцем, за вказівкою кураторів з РФ, організували у м. Донецьку, на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів, підпільну в’язницю «Ізоляція» для вчинення на її території тяжких та особливо тяжких злочинів.

Зокрема, правопорушники беруть активну участь у незаконному позбавленні волі полонених військовослужбовців ЗСУ та цивільних осіб, які підтримують активну проукраїнську позицію. Разом з підлеглими бойовиками вони застосовують до затриманих тортури, жорстоко знущаються над ними, катують електричним струмом, позбавляють їжі та води і утримують у нелюдських умовах.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

Довідково: загалом на даний час заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни на «базі МДБ ДНР» на території ПрАТ «Ізоляція» 15 особам.

Мої відео