Службова недбалість на понад чверть мільйона: на Херсонщині судитимуть колишнього посадовця міської ради

Службова недбалість на понад чверть мільйона: на Херсонщині судитимуть колишнього посадовця міської ради
59063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця Херсонської міської ради за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Установлено, що обвинувачений, не вжив заходів щодо перевірки робіт, пов’язаних із виконанням умов договору про впровадження ліцензійного програмного забезпечення, затвердивши акти наданих послуг, які фактично не були виконано. Унаслідок таких дій на рахунок підприємства безпідставно перераховано кошти в сумі 260 тис. грн, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

Наразі досудове розслідування, що здійснювалось слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Херсонській області завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео