Популярні та рідкісні імена на Глобинщині

Популярні та рідкісні імена на Глобинщині
56511 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як назвати новонароджену дитину – найголовніше питання, що постає перед новоспеченими батьками. Деякі мають відповідь заздалегідь, обираючи традиційні українські імена, а хтось, піддаючись враженням, обирає для своєї малечі імена героїв улюбленої книги, серіалу чи видатних персон.

У І кварталі 2021 році фахівці Глобинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) було зареєстровано 51 немовля. Цікаво, що хлопців у цьому році народжувалося більше, ніж дівчат – 28 та 23 відповідно.

Називали маленьких мешканців району відповідно до сімейних традицій, трендів моди або ж внутрішніх переконань. Незмінними лідерами за останній час серед імен були Анна, Софія, Олександра, Кирило, Дмитро та Тимофій. Серед незвичних, рідковживаних та іноземних імен реєстрували Домініку, Ніку, Ельзу, Самуїла, Луку, Марселя та Даміра.

«Головна функція імені – бути маркером індивідуальності. Тому батьки так ретельно та вимогливо ставляться до цього питання. Разом з тим, сервіси Міністерства юстиції спрямовані на створення комфортних умов для громадян, зокрема великий попит серед українців має послуга щодо видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, – зазначає очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун. – Ця послуга дозволяє батькам відзначити значну та щасливу подію, не відлучаючись від родини ні на мить».

Мої відео