Банкротство Укрзалізниці

Банкротство Укрзалізниці
30076 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники залізниці проходиять уздовж платформи на центральному залізничному вокзалі Києва проводячи перевірку після відновлення руху поїздів відповідно до обмежень пандемії які почалися ще 1 червня 2020 року.

Залізнична монополія України "Укрзалізниця" зазнала великих фінансових втрат під час пандемії, перевезення менше пасажирів і менше вантажу.

Чистий збиток компанії минулого року збільшився до 426 млн. Доларів проти 107 млн. Доларів у 2019 році, згідно з її фінансовим звітом, опублікованим 9 квітня.

Дохід, отриманий від пасажирських перевезень, зменшився на 58% з 355 мільйонів доларів у 2019 році до 148 мільйонів доларів у 2020 році. Дохід від вантажних перевезень скоротився на 22% - з 285 млн. Доларів у 2019 році до 220 млн. Доларів у 2020 році.

Волатильність валюти була основним фактором поганих показників діяльності компанії, що призвело до збитків у 197 мільйонів доларів у 2020 році.

У минулому році "Укрзалізниця" витрачала менше на зарплати, електроенергію, пальне та ремонт. Однак вона витратила на 14 мільйонів доларів більше на пенсії працівникам, які мають право на дострокову пенсію через шкідливі умови праці, у порівнянні з попереднім роком.

Щоб покрити свої збитки, "Укрзалізниця" планує випустити єврооблігації цього року. Першочерговим завданням компанії є запозичення коштів у міжнародних банків, але вона також розглядає питання запозичення коштів у державних банків.

Протягом багатьох років найбільше державне підприємство в Україні висіло на межі банкрутства, занурене в корупційні скандали та сильно перенапружене, маючи майже 250 000 працівників.

Не вважаючи на багатомільйонні втрати під час карантину, український уряд відмовився фінансово допомогти компанії.

Значною частиною 40 000 кілометрів пасажирських та вантажних залізниць країни нехтують. Маршрути та обладнання "Укрзалізниці" застаріли та гостро потребують модернізації.

Сама компанія бореться з корупційними скандалами та безгосподарним управлінням.

В Укрзалізниці  пояснюють свої збитки— вплив пандемії, передусім йдеться про тимчасове припинення пасажирських перевезення за всіма видами сполучення.

17 березня Кабінет міністрів звільнив главу Укрзалізниці Володимира Жмака за те, що він нібито лобіював інтереси олігарха Ріната Ахметова та приймав рішення, що порушували статут компанії.

Мої відео