Двох водіїв судитимуть за пропозицію хабаря патрульним поліцейським

Двох водіїв судитимуть за пропозицію хабаря патрульним поліцейським
48599 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох чоловіків 20 та 36 років, які обвинувачуються у пропозиції надання неправомірної вигоди службовим особам (ч. 1 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2021 року співробітниками патрульної поліції зупинено у м. Краматорську два автомобілі марок «ЗАЗ-110307» та «Mazda-6», водії яких, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушили Правила дорожнього руху.

За не притягнення до відповідальності за вчинені адміністративні правопорушення (ч. 2 ст. 122, ч. 1 ст. 130 КУпАП) чоловіки запропонували поліцейським неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у розмірі 1 000 та 400 грн відповідно. Неправомірні дії правопорушників зафіксовано та припинено слідчо-оперативною групою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Мої відео