Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 07.00 19 березня 2021 року

8929 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.
Протягом минулої доби, 18 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав кульове поранення не сумісне з життям.
Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників, використовуючи міномети 120-го калібру та гранатомети різних систем, а у передмісті БОГДАНІВКИ - автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.
На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДЛО.
Зокрема окупанти продовжили практику здійснення прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Для припинення провокацій, українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ, оперативно вводився режим “Тиша”. Разом з тим, у декількох випадках для припинення обстрілів у районах ПІВДЕННЕ та ВОДЯНЕ українською стороною СЦКК вводилося декілька запитів на тишу поспіль, і лише після цього вдавалося припинити провокації. Основною метою відвертих ігнорувань Мінських домовленостей з боку російсько-окупаційних військ є провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь.
Про всі порушення з боку окупантів українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.
Наголошуємо, Збройні Сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Станом на 7 годину ранку 19 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів не зафіксовано.
Наші воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4539 транспортних засобів, 4601 особа, з яких 4235 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 3 особи. Виявлено 95 адміністративних правопорушень.
За вказаний період поліцейськими розкрито 30 злочинів. Також минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1049 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 760 осіб.
Слава Україні!

Мої відео