Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 10 березня 2021 року

9170 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Протягом минулої доби, 9 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.
В районі населених пунктів КРАСНОГОРІВКА, ПІСКИ, НОВОЗВАНІВКА, ЗОЛОТЕ-4 та ОПИТНЕ війська окупанта обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 мм та 82 мм калібрів, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У передмісті АВДІЇВКИ, селищ ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ПІВДЕННЕ противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Неподалік селища ТРОЇЦЬКЕ населених пунктів ПИЩЕВИК та ЗАЛІЗНЕ російські загарбники відкривали вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А також було помічено облаштування противником інженерних позицій в напрямку селища ТРОЇЦЬКЕ.
На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.
Бойових втрат серед наших військових немає.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації.
Протягом минулої доби, метою дій противника було провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь для супроводження російських інформаційних наративів щодо підготовки українських військових до силового сценарію вирішення конфлікту на Донбасі.
Українська сторона СЦКК зафіксувала випадки використання з боку окупантів гарантій безпеки, наданих нашим підрозділам для проведення ремонтних робіт на об'єктах інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, з метою здійснення обстрілів з районів, де, згідно з гарантіями, мав дотримуватися режим тиші.
Усі порушення з боку російсько-окупаційних військ свідчать про небажання Російської Федерації та її найманців виконувати досягнуті домовленості та подальшу ескалацію обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.
Станом на 7 годину ранку, 10 березня, обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил й надалі контрольована українськими воїнами.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів виявлено 261 адміністративне правопорушення та перевірено 4085 транспортних засоби, 4435 осіб, з яких 3985 по Інформаційному центру.
До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 358 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1097 осіб.

Слава Україні!

Теги: #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement
Мої відео