Масштаб навчань “Об’єднані зусилля-2021” перевершить минулорічний, – Наєв

Масштаб навчань “Об’єднані зусилля-2021” перевершить минулорічний, – Наєв
9023 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2021” за масштабом, представництвом та сценарієм перевершать торішні. Запрошення взяти участь у них вже надіслано 16 країнам-партнерам.
Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на “Укрінформ“.
“Військові маневри, що заплановані на початок вересня поточного року, відбуватимуться на всіх військових полігонах, а також у акваторіях Чорного й Азовського морів. Але за масштабом, представництвом та сценарієм навчання “Об’єднані зусилля – 2021″ переважатимуть тогорічні”, – сказав Наєв.

Він додав, що Україна запросила брати участь у навчаннях 16 країн-партнерів, зокрема держави-члени НАТО – США, Велику Британію, Канаду, ФРН, Угорщину, Польщу, Румунію, Литву, Словаччину, Туреччину. Крім того, запрошено держави, які мають статус партнера НАТО з розширеними можливостями, – це Фінляндія, Швеція, Йорданія і Грузія, а також держави, які приєдналися до програми НАТО “Партнерство заради миру” – Молдова і Азербайджан.

“Дуже приємно, що Італія, Франція, Естонія та Латвія самі висловили бажання взяти участь у навчаннях. І це є свідченням того, що ми маємо досягти спільної мети – взаємосумісності наших Збройних Сил для протидії світовим та регіональним загрозам”, – наголосив Наєв.

Мої відео