Вчені пояснили, чому небезпечно класти телефон під подушку під час сну.

Вчені пояснили, чому небезпечно класти телефон під подушку під час сну.
25846 ПЕРЕГЛЯДІВ

В сучасному світі неможливо обійтися без новітніх технологій, проте не варто забувати про здоров’я. Чому телефон небезпечний під час сну?

Не кладіть телефон під подушку, якщо хочете заснути. Включений телефон під головою може викликати порушення сну. Електромагнітні хвилі, що випромінюються смартфоном через подушку можуть негативно відобразитися на роботі мозку в тривалій перспективі. Випромінювання здатне в рази збільшити ризик розвитку безпліддя і онкологічних захворювань.

Науковці з департаменту охорони здоров'я Каліфорнії настійно рекомендують перед сном прибирати свої смартфони як можна далі - мінімальна відстань від тіла має становити один метр. Можна залишити пристрій на дивані або на стільці.

Фахівці рекомендують не користуватися телефоном за годину відходу до сну.. Гаджети порушують якість сну, призводять до частих пробуджень вночі та проблем із засинанням.Телефон обов’язково переводьте у тихий режим або вимикайте зв’язок . Він завжди здійснює зв’язок із основними станціями через радіохвилі, навіть тоді, коли ми його не використовуємо. Якщо не вимкнути пристрій, то це негативно відіб'ється на стані нервової системи.

Регулярний сон зі включеним телефоном під головою провокує появу тривожності. Повідомлення та дзвінки відволікатимуть людину, перешкоджатимуть переходу в фазу глибокого сну.

Для моніторингу сну кращим вибором будуть фітнес-браслети або смарт-годинники з відключеними в нічний час повідомленнями.
В особливій зоні ураження безпосередньо знаходяться підлітки і діти. Їх організм тільки формується, тому електромагнітне випромінювання в цьому випадку поводить себе більш агресивно.

Де залишати телефон вночі? Вимкніть і залиште на звичайному місці, використовуючи інший будильник. Інший спосіб – залишити у віддаленій кімнаті.
Потреба бути постійно на зв’язку? Вимикайте Інтернет або Wi-Fi з’єднання, яке є ще небезпечнішим, ніж радіохвилі.

Теги: Чому не можна залишати телефон під подушкою? ,Гаджети , смартфон
Мої відео