Реагування Міністра охорони здоров’я на побиття медиків

Реагування Міністра охорони здоров’я на побиття медиків
192922 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно ввечері в Києві невідомий побив бригаду екстреної медичної допомоги, завдавши тяжкі тілесні пошкодження.

Під час виклику швидкої на місці виклику в стані алкогольного сп’яніння 23-річний хлопець побив 24-річну фельдшерку та медсестру похилого віку.

Агресивно налаштований чоловік почав виштовхувати з машини дівчину, 63-річну медсестру штовхнув та наніс пошкодження. Фельдшерці діагностували закритий перелом лівої гомілки. У жінки травму колінного суглоба. Жінок госпіталізували до місцевої лікарні.

Винуватець був родом з міста Олександрія Кіровоградської області. Парубка знайшли та доставили у відділок Національної поліції.  

За таке діяння чоловіку загрожуватимуть виправні роботи або накладення штрафу в великих розмірах, який визначатиметься судом у ході відкритого кримінального впровадження.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав ці дії неприпустимі, адже у лікарів та медиків, які виїжджають на виклик, немає вибору та вони повинні надавати відповідну медичну допомогу. Вони ніяк наперед не можуть знати, що на них нападуть та поб’ють.

Степанов акцентував на те, що медичні працівники повинні мати статус, який дозволяє на виклики їхати з працівниками поліції, як це є у працівників засобів масової інформації та інших державних служб.

Через такі події законодавство планує переглянути зміни та посилити захист медиків від нападу та встановлювати відповідні покарання. Виклик медичних працівників із супроводом Національної поліції наразі є головним розглядом в Міністерстві здоров’я.

Раніше стався схожий інцидент, під час якого невідомий викликав швидку за причиною розпилення перцевого засобу в обличчя. Медики в машині почали швидко реагувати та надавати допомогу, проте чоловік додатково був в неадекватному стані, через що побив працівників, який госпіталізували з травмами до лікарні. 

Мої відео