Махінації голови обласної ради Дніпра

Махінації голови обласної ради Дніпра
70070 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова обласної ради Дніпра Святослав Олійник має на своєму рахунку цілу низку нерухомості, ба більше володіє великою бізнес-імперією.


Як показало розслідування, пан Олійник дуже часто не декларує своє майно, а також доходи своєї громадянської дружини – Ірини Гунази, з якою вони виховують двох неповнолітніх дітей.


Дружина Святослава – проживає в Словаччині, хоча нерухомістю володіє так само і в Україні. До списку її власності входять з десяток будинків, чималі ділянки землі, а також нежитлові приміщення в Києві, Дніпрі та інших областях України. Незаперечною є інформація про нерухомість за кордоном.


В одному із міст Словаччини Ірина Гуназа володіє ділянкою землі понад 2 000 кв. м. Також до активів належать сільгоспбудівля та приналежна до неї ділянка площею понад 7 000 м. кв. В сусідньому місті Врутки Ірина є власницею готелю «Bagarova chata» та ще однієї земельної ділянки з поверхнею понад 8 000 м. кв.


Що цікаво, цією нерухомістю пані Ірина заволоділа в період, коли вона згідно із деклараціями практично не працювала.


Окрім вище сказаного, дружина Олійника є власницею двох компанії у Славаччині – «Arograf» та «Proxima». Обидва капітали мають тісний зв’язок із Україною. У 2014 році влада області висунула обвинувачення одному з керівників компанії, щодо розкрадання ресурсів на ремонт доріг, серед фігурантів справи був і сам пан Олійник. Однак, у 2015 році справу швидко було закрито. Це «несподівано» співпало з передачею 50% активів дружині.


Окрім цього, Святослав Олійник через дружину та інших уповноважених осіб керує ще декількома будівельними, сільськогосподарськими компаніями, що зареєстровані під торговими марками в Словаччині та Україні.


Згідно отриманих даних, антикорупційні органи готуються до порушення кримінальної справи.

Мої відео