Викриття небезпечної організації в Дніпрі

Викриття небезпечної організації в Дніпрі
37026 ПЕРЕГЛЯДІВ

42- річний громадянин створив небезпечну організацію, в групу якої входило ще шестеро чоловік.
Ще два роки тому вони на основі фальсифікації документів створили приватне підприємство, на підставі якого організовувались напади та захват на ринку будівельних матеріалів. Власність повернули, але групування не зупинилось та забрали власність вже вдруге.
Відлупцювали до важкого стану медпрацівника за особисту неприязнь та залучили до бійки близько тридцяти озброєних чоловіків.
Голова банди керував і приймав усі рішення, колишній правоохоронець надавав юридичні послуги під час рейдів, а решта в групі організовувала виконання наказів керівника та безпосередньо брала участь у злодіяннях.
Вчора, 27 листопада, працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчі Головного управління національної поліції, за допомогою спец підтримки з боку силовиків, затримали лідера та ще трьох членів групи.
Керівнику ОЗГ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення, управління злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності), ч. 3 ст. 206-2 (незаконне вилучення майна підприємства, установи, організації) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження)
Трьом його співучасникам було повідомлено прo підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 206 та ч. 3 ст. 206-2. Рaзом з ними повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 121 (сприяння у заподіянні умисних тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 255-3 (апеляція щодо використання злочинногo впливу) Кримінaльного кодексу України отримала зaмовника вищеoписаного нападу на свого підлеглoго. Триває розслідування.__________

Теги: викриття,небезпека
Мої відео