Мешканці Дніпра взяли участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насилля»

Мешканці Дніпра взяли участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насилля»
53404 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля» стартувала 25 листопада. Її мета – розповсюдити серед населення інформацію про аб’юз у родині та навчити жінок йому протидіяти. За статистикою, від домашнього насилля в Україні потерпає кожна 3 жінка у тому чи іншому її вигляді, тому мета акції – допомогти жінкам не стати жертвою побоїв та моральних травм у сім’ї.

У Дніпрі акцію організував департамент соціальної політики міської ради. Дійство проходило в центрі міста на Європейській площі. Волонтери роздавали буклети «Як розпізнати насилля?», в яких містилася вся необхідна інформація. Окрім цього, в буклетах також вказано найголовніше – номери телефонів, куди можна звернутися по допомогу та обов’язково її отримати. Можливо, даний буклет потрапить в руки саме тих жінок, які вже довгий час потерпають від знущань, заборон та побоїв. Організатори впевнені у тому, що дана інформаційна акція допоможе всім, хто цього потребує.

Учасники акції також виступають за те, що кожному потрібно бути соціально активним та уважним. Якщо ви помітили насилля в чиюсь сторону – не мовчіть. Є спеціальні правоохоронні органи, куди може звернутися саме свідок та подати інформацію. Чим швидше проблему віднайдуть, тим швидше вона вирішиться.


За офіційними даними, на гарячу лінію 102 міста Дніпра поступило більше 11 тисяч дзвінків з приводу насилля в родині – і це всього за 9 місяців цього року.

Мої відео