У Дніпрі реконструкція площі Шевченка проходить із розкраданням бюджетних коштів

У Дніпрі реконструкція площі Шевченка проходить із розкраданням бюджетних коштів
46217 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підрядник закуповував пісок, щебінь та бетон за завищеними у 2-3 рази цінами. А вивезення та утилізацію сміття замовляли у фірм з ознаками фіктивності, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння бюджетними коштами, встановлюються всі причетні до злочину особи.
Як встановило слідство, договори на капітальний ремонт площі Шевченка та реконструкцію вулиці Яворницького були укладені у квітні 2020 року між одним із департаментів Дніпровської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю. Для закупівлі будівельних матеріалів підрядник отримав понад 60 мільйонів гривень бюджетних коштів.

«Проте необхідні для будівництва пісок, щебінь та бетонну суміш товариство купувало за завищеними у 2-3 рази цінами, а послуги з вивезення сміття та його утилізації замовляла у суб’єктів господарювання, що містять ознаки фіктивності», — повідомляють у прокуратурі.

Під час обшуків, які провели співробітники прокуратури зі слідчими обласної поліції та СБУ, вилучено проєктно-кошторисну і тендерну документацію, договори, печатки і штампи, мобільні телефони, грошові кошти та чорнові записи. Обшуки проводилися в офісах підрядників та за місцями мешкання фігурантів справи.

Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння бюджетними коштами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Теги: реконструкція площі Шевченка,розкрадання,бюджетні кошти, Дніпро
Мої відео