Студенти Університету митної справи та фінансів організували веселі старти для підопічних соціального центру «Добре вдома»

Студенти Університету митної справи та фінансів організували веселі старти для підопічних соціального центру «Добре вдома»
33774 ПЕРЕГЛЯДІВ

Захід є частиною навчальної програми другокурсників за спеціальністю «Соціальне забезпечення». Студенти мають реалізувати навчальний проєкт: навчитись вміти працювати з дітьми, які ростуть в особливих умовах.

Ідею співпраці Університету підказали у Міжнародному благодійному фонді імені Олександра Петровського «Солідарність». Це вже не перша спільна подібна ініціатива благодійників та освітян.

«Авторами проєкту «Будьмо поруч» є самі наші студенти. І це проєкт соціалізації не діток, які опинилися у складних обставинах, а, навпаки, суспільства до цих діток. Що хочемо в підсумку? Щоб не було тієї дискримінації, яка існує на сьогодні. Нехай суспільство сприймає всіх абсолютно рівними», – пояснює Вікторія Тараненко, завідувачка кафедри соціального забезпечення та податкової політики ДУМСФ.

Завдання веселих стартів не складні, щоб міг взяти участь кожен охочий. Їх підготували самі студенти Митного університету – це частина завдання у рамках навчального процесу. Дітвора та студенти розділилися на 2 команди.

«Це мій не перший досвід участі у подібних заходах. Проте дебютний – у стінах ВИШу. Ми всі разом з одногрупниками захотіли зробити це поки дозволяє погода. Розуміємо, цим дітям елементарно не вистачає спілкування, адже в період карантину у них немає можливості кудись вийти. І спілкуються вони виключно у своєму колі», – каже студентка Дар`я Матвієнко.

Другокурсники спеціальності «Соціальна адаптація» під кінець навчання мають стати соціальними підприємцями, волонтерами або допомагати з реабілітацією у суспільстві. Протягом року студенти самостійно розробляють проєкти та реалізують їх на практиці.
Завдяки співпраці з Міжнародним благодійним фондом ім. Олександра Петровського «Солідарність» універститет має чудову практичну базу. У Фонді мають багаторічний досвід у соціальній роботі з дітьми, які потребують особливої уваги, і охоче ним діляться з тими, хто робить благу справу не «для галочки».

«Ми давно товаришуємо з Митним університетом. І мені подобається, що люди там горять бажанням робити добрі справи на постійній основі. Тим більше, що майбутня професія студентів “соціальне забезпечення” передбачає роботу з окремими категоріями населення. Мы завжди з радістю підказуємо, радимо, направляємо, ділимося досвідом. Своєю чергою люди теж діляться як досвідом, так і людськими ресурсами», – розповіла Світлана Сербіна, віцепрезидентка МБФ «Солідарність».

Естафета тривала більше години, і перемогу здобула дружба. Особливим заохоченням для маленьких спортсменів стали призи: набори для творчості, які придбав Фонд, а також грамоти, їх студенти підписували кожному учаснику власноруч.

Теги: #відповідальнеспонсорство
Автор: МБФС
Мої відео