Англійські спортивні організації попереджають, що криза Covid-19 може викликати втрату активності

Англійські спортивні організації попереджають, що криза Covid-19 може викликати втрату активності
109636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівники понад 100 спортивних організацій написали прем'єр-міністру Борису Джонсону лист з проханням про надзвичайне фінансування, попереджаючи про «втрачене покоління активності» через коронавірус. Коаліція організацій заявляє, що вони «єдині занепокоєні тим, що в той час, коли наша роль повинна бути центральною для відновлення країни, майбутнє цього сектора є небезпечним».

Група закликає уряд надати «фонд відновлення спорту», ​​щоб сектор міг «вижити і стабілізуватися». Плани по поверненню глядачів на стадіони та майданчики були переглянуті на початку цього місяця після зростання числа випадків коронавіруса, а пілотні заходи були обмежені до 1000 чоловік. Деякі представники спорту закликали уряд дозволити їм продовжити реалізацію своїх планів по відкриттю турнікетів з 1 жовтня, рішення повинно бути прийнято на цьому тижні.

Проте, зрозуміло, що їм повідомлять, що фанати не зможуть повернутися з наступного місяця і що пілотне захід буде призупинено. У листі, написаному організаціями, в тому числі Футбольної асоціацією, Прем'єр-лігою, Футбольним союзом регбі, Радою з крикету Англії та Уельсу і Асоціацією тенісу, додається: «Нам необхідний комплексний пакет підтримки для спортивного і фізичного секторів, щоб допомогти їм відновлення. Цей пакет повинен поєднувати в собі інвестиції, податкові пільги і реформу регулювання. Covid-19 підірвав наші комерційні потоки доходів, так як стадіони і розважальні заклади були закриті або значно скоротилися в обсязі. Вплив цього потенційно може привести до втрати спорту і активності. Ми особливо стурбовані впливом на тих, чия участь була обмежена під час пандемії. Рівні фізичної активності, особливо в найбільш уразливих групах, значно нижче, ніж вони відстежували до COVID-19».

У липні уряд надав індустрії мистецтва пакет підтримки в розмірі 1,57 мільярда фунтів стерлінгів. Хоча Sport England виділила 200 мільйонів фунтів стерлінгів на невідкладні потреби, багато в цьому секторі вважають, що необхідно більше. Ряд спортивних організацій оголосили про скорочення робочих місць в останні тижні і попередили, що зіткнуться зі зростаючими втратами, якщо турнікети не відчиняться найближчим часом. Уряд повинен попросити спортивні організації оцінити фінансові наслідки того, що ще кілька місяців не платитимуть глядачам, і, як передбачається, готується працювати з організаціями над тим, яка підтримка може знадобитися, щоб допомогти їм вижити.

У листі прем'єр-міністру повідомляється, що спорт і фізична активність приносять економіці Великобританії понад 16 мільярдів фунтів стерлінгів і 600 000 робочих місць. «Наш сектор буде в авангарді ваших планів щодо поліпшення здоров'я і благополуччя всіх спільнот...для вирішення соціальних проблем...включаючи скорочення нерівності стосовно здоров'я, боротьбу з ожирінням, скорочення злочинності, зниження рівня самотності і підвищення соціальної згуртованості», - додає група. «Але щоб зробити це ефективно, нам потрібна підтримка вашого уряду».

Ліза Уейнрайт, виконавчий директор Альянсу спорту і відпочинку, сказала: «У її публічному зверненні до прем'єр-міністра не можна ігнорувати силу цієї коаліції з сектора спорту, відпочинку та розваг. Пандемія створила неймовірну навантаження на наш сектор, який був змушений закритися на тривалий період. Абсолютно необхідно, щоб наш сектор отримав підтримку від уряду, яка потрібна йому, щоб повернутися до роботи, щоб послабити тиск на Національну службу охорони здоров'я і зіграти центральну роль у відновленні нашої країни».

Компанія Swim England повідомляє, що 22% громадських басейнів залишаються закритими, а місткість всіх відкритих басейнів зменшилася. Близько 36% клубів залишаються без доступу до басейнів. Галузеві організації Community Leisure UK і UK Active оцінюють, що розважальні центри, басейни і громадські служби в цьому році зіткнулися з нестачею більше 800 мільйонів фунтів стерлінгів.

Колишній міністр спорту Трейсі Крауч додала: «Справа не тільки в кількості людей на полі, корті, у басейні або тренажерному залі. Це стосується всієї екосистеми, яка підтримує спорт, фітнес і дозвілля, і, якщо ми не будемо обережні, історичні клуби та робочі місця, які їх підтримують, будуть втрачені, можливо назавжди. Якщо уряд збирається закрити спорт, тоді йому необхідно надати пакет підтримки, щоб зупинити його знищення».

Мої відео