Технологічне майбутнє: людству планують впровадити чіпування

Технологічне майбутнє: людству планують впровадити чіпування
32652 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще вчора любителі фантастичних фільмів спостерігали як науковці перетворюють людину у кіборга, дивилися серіал "Чорне дзеркало", в якому гіпер-технологічний світ здавався таким моторошним та нереальним. Прихильники футуризму із затриманням подиху чекали коли кадри з екрану перетворяться у реальність. Чекати довго не довелося, Ілон Маск презентував сенсаційний проект у сфері науки.


Мова йде про "Neuralink", головною метою якого є створення і вживлення чіпів в мозок людини в рамках боротьби з неврологічними захворюваннями. Ілон Маск заявляє, що в першу чергу "Neuralink" допоможе лікувати хворобу Альцгеймера, параліч, деменцію та інші захворювання. Команда Маска також планує, що можна буде використовувати додатковий імплант, який допоможе відновити роботу всієї нервової системи. Швидкість передачі інформації дозволить людям з паралічем повноцінно ходити і рухатися без додаткової допомоги. Згодом, імпланти від "Neuralink" можуть бути використані і в інших цілях. Таким чином технологія виглядатиме як симбіоз зі штучним інтелектом. Які функції з'являться? Наприклад, ми зможемо телепатично спілкуватися, керувати пристроями, грати в ігри чи слухати музику, не використовуючи вуха.


Фото: fayerwayer.com


Сам чіп невеликий - розміром з монету. Операцію з імплантацією наномеханізму проводить автоматичний робот-хірург. Так, модуль поміщається під шкіру і крізь череп підключається до мозку. Механізм повністю ховається після імплантації і не відчувається власником, а в подальшому зливається з кісткою черепа і не видно зовні. Таким чином, він стає повноцінним новим органом, яким ви зможете керувати через мобільний додаток.


Фото: Neuralink/YouTube


Нову технологію вже випробовували на свинях. Під час презентації на екранах демонструвалися показники мозкової активності тварин: чіп відстежував активність певної дільнки мозку тварини і реагував на дотики п'ятачка до об'єктів. Інтерфейс може тонко працювати з нервовою системою. Наприклад, коли свиня знаходила п'ятачком їжу, чіп фіксував пікову активність нейронів.



Фото: fayerwayer.com


Вперше про проект Neuralink світ почув в 2017 році. Тоді повідомлялося, що компанія займеться розробкою пристроїв, які будуть імплантуватися в людський мозок і дозволять людям використовувати всі можливості програмного забезпечення в сучасному світі. Наразі компанія готується до перших тестів на людях і чекає проведення перевірок та видачі дозволів і ліцензій. Під час подкасту Джо Рогана, який Ілон Маск відвідав в травні цього року, вчений пояснив: “На нас чекає ще багато роботи. Коли я говорю, що у нас, ймовірно, є шанс імплантувати чіп в людини протягом року, це саме те, що я маю на увазі - я думаю, у нас є шанс допомогти людям, зробивши їх здоровими і відновивши деякі функції, які вони втратили”.

За словами розробників, в майбутньому чіп можна буде використовувати також для управління Tesla - наприклад, подумки покликавши машину з парковки. Нагадаємо, у минулому році компанія Tesla Motors представила свій перший пікап з електричною силовою установкою. Таке авто може розганятися до «сотні» за 2,9 секунди і проїжджати без підзарядки більше 800 кілометрів.

Теги: Ілон Маск,технології,чіп ,Neuralink
Мої відео