Україні необхідно залучити міжнародних експертів до відбору суддів – нардеп

Україні необхідно залучити міжнародних експертів до відбору суддів – нардеп
78019 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нардеп Андрій Костін вважає, що у разі незалучення міжнародних експертів до відбору суддів в Україні, партнери можуть залишити Україну сам-на-сам із Російською Федерацією
Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб під час обрання нових українських суддів залучалися не лише місцеві, а й українські експерти. Це дасть інвесторам більше впевненості в стабільності України, вважає народний депутат, очільник комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін.
Під час міжнародного форуму він також додав, що питання співпраці з фондом лежить у першу чергу в площині довіри приватних інвесторів, а вже потім – стосується надходжень до бюджету.
Костін заявив, що меморандум між Україною та МВФ містить у собі доволі радикальні вимоги, зокрема, створення Ради міжнародних експертів при Вищій раді правосуддя. Нардеп вважає, що у разі відмови залучити міжнародних експертів, українська влада може отримати відповідь від міжнародних партнерів, що і з Росією тоді Україні теж доведеться розбиратися самій. Костін додав, що їхня участь не шкодить національному суверенітету України, проте не усі політичні сили із цим погоджуються.
Проте найголовнішим питанням, стверджує голова профільного комітету, залишається перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
Нардеп додав, що обговорення судової реформи продовжуватиметься у новоствореній раді при Президенті України, що спеціалізується на даному питанні.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу, судова реформа,Андрій Костін,МВФ
Автор: News Ukraine
Мої відео