Євросоюз не відкриє кордони для українців з 1 липня

Євросоюз не відкриє кордони для українців з 1 липня
40000 ПЕРЕГЛЯДІВ

В`їзд до ЄС буде дозволений для тих країн, в яких захворюваність на коронавірус становить 16 і менше випадків на 100 тисяч населення. В Україні цей показник значно перевищений. Про це під час брифінгу 30 червня повідомив міністр охорони здоров`я Максим Степанов.

Мандрувати країнами Євросоюзу з 1 липня українці поки не зможуть. За показниками, які встановлені у країнах ЄС, у країнах «зеленої» зони кількість активних хворих має бути на рівні 16 і менше на 100 тисяч населення. В Україні цей показник складає вже 57 активних хворих на 100 тисяч населення, тому Україна вважається країною «червоної» зони, що обумовлює обмеження поїздок українців у країни ЄС.

Як зазначив Максим Степанов, протягом останніх двох тижнів у нас спостерігається «шалений ріст» захворюваності. Тому для українців діятимуть певні обмеження, які не стосуватимуться лише деяких категорій громадян — перш за все, це дипломати, люди, які їдуть на сезонні роботи у сільськогосподарському секторі. Громадяни, що їдуть на навчання до Європи, ті, хто чекає на отримання притулку в ЄС.

Тим часом, поки з 1 липня Євросоюз дозволить в'їзд громадянам 14 країн. Це Грузія, Чорногорія, Сербія, Канада, Японія, Австралія, Алжир, Туніс, Нова Зеландія, Марокко, Південна Корея, Руанда, Таїланд, Уругвай.

Теги: ЄС,в'їзд,країни,червона зона,Україна,заборона,кордони
Мої відео