«СКРОМНИЙ, НАДЗВИЧАЙНО ОРГАНІЗОВАНИЙ ТА ІНТЕЛІГЕНТНИЙ ЧОЛОВІК» - КАЖУТЬ ПРО ВАДИМА ПАШУТІНА КОЛЕГИ ТА УЧНІ

«СКРОМНИЙ, НАДЗВИЧАЙНО ОРГАНІЗОВАНИЙ ТА ІНТЕЛІГЕНТНИЙ ЧОЛОВІК» - КАЖУТЬ ПРО ВАДИМА ПАШУТІНА КОЛЕГИ ТА УЧНІ
34709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хочемо розповісти вам про людину, ім’я якої відомо далеко за межами нашої держави. Майже 40 років свого життя він присвятив вихованню правозахисників. Він ніколи не хизувався досягненнями, завжди бездоганно виконував найскладніші завдання. Ми спілкувалися з багатьма його колегами та колишніми учнями, і всі висловили одну думку: «скромний, надзвичайно організований та інтелігентний чоловік». Це Вадим Пашутін.
Цілком можливо, що ім’я Вадима Пашутіна було б пов’язано з виробництвом крилатих ракет та винищувачів, але доля звела його з Донецьким юридичним інститутом.
Після закінчення Харківського авіаційного інституту у 1977 році, за спеціальністю конструювання та виробництво літальних апаратів Вадим Володимирович працював майстром збирального цеху виробництва крилатих ракет та винищувачів вертикального злету. Потім була служба у збройних силах у якості заступника командира роти.
З 1982 Вадим Володимирович в органах внутрішніх справ. За цей період проходив службу на різних посадах Донецької спеціальної середньої школи міліції МВС СРСР, Донецького училища міліції МВС України, Донецького інституту внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС України.
Почав службу з заступника начальника спеціального курсу ДССШМ. Доклавши чималих зусиль він організував підготовку працівників правоохоронних органів зарубіжних країн у період з 1978 до 1992 року. Під його керівництвом було підготовлено майже 300 працівників міліції (поліції) семи країн світу: Республіки Конго (столиця Браззавіль), Гвінейської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан (на той час – Демократична Республіка Афганістан), Соціалістичної Республіки В’єтнам, Лаоської Народно-Демократичної Республіки, Йєменської Республіки (на той час її південної частини – Народної Демократичної Республіки Йемен), Королівства Камбоджі (на той час – Народної Республіки Камбоджа, потім – Держави Камбоджа).
Першими слухачами були поліцейські з Республіки Конго. Це були короткострокові курси – 6 місяців. Заняття проходили через перекладачів французької мови, які працювали у штаті школі міліції. Такі короткострокові курси проводились з іноземцями аж до 1985 року, терміни навчання коливались від 6 до 9 місяців. Для забезпечення навчання громадян бувших французьких колоній – Республіки Конго та Гвінейської республіки
Завершив службу Вадим Володимирович першим проректором ДЮІ з навчально-методичної та наукової роботи у званні полковника міліції. Має численні заохочення від МВС, інших органів влади, у 1998 році указом президента України нагороджений Відзнакою Президента України «За бездоганну службу» 2-го ступеню.
Має наукову ступінь кандидата юридичних наук, вчене звання доцента, 40 наукових публікацій, у тому числі – наукові статті, монографія, навчальні посібники, що рекомендовані МОН України.
Під час роботи на посаді проректора з наукової роботи організував ефективну підготовку наукових кадрів для інституту, що дало змогу розширити ліцензію освітньої діяльності ДЮІ, забезпечити подальший розвиток наукового потенціалу кафедр.
Брав активну участь в організації міжнародної діяльності інституту, співпраці з поліцією Баварії, особисто вивчав досвід підготовки поліцейських у Німеччині.
Дев’ять років очолював методичну раду інституту з 2000 року є членом вченої ради інституту.
Сьогодні активно включився до роботи щодо поновлення бібліотечного фонду інституту, сприяння розгортанню його освітньої діяльності у м. Кривий Ріг. Продовжує виховну діяльність серед студентів, слухачів інституту, має сформований роками авторитет та повагу персоналу інституту.

Мої відео