Дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучіх отримала найвище спортивне звання України

Дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучіх отримала найвище спортивне звання України
278859 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рекордсменка зі стрибків у висоту стала заслуженим майстром спорту України. Про це повідомило Управління молоді та спорту Дніпропетровської обласної держадміністрації.

Срібна призерка Чемпiонату свiту, неодноразова рекордсменка свiту серед юнiорiв, студентка І-го курсу ДФКС та одна з найкращих спортсменок країни отримала найвище спортивне звання України в 18 років. Звання, яке надається лише за вагомі досягнення.

А досягнень Ярослави вистачило б на кількох спортсменів. У зимовому сезоні-2020 дніпровська легкоатлетка двічі била світовий юніорський рекорд у приміщенні зі стрибків у висоту. 18 січня у Львові Ярослава стрибнула на 2,01 м, а 31 січня на змаганнях у Карлсруе (Німеччина) подолала 2,02 м, які офіційно і стали новим світовим рекордом U-20 у приміщенні.

Рекорд Європи зі стрибків у висоту у категорії U-20 вона встановила на чемпіонаті світу у Досі (Катар). 30 вересня 2019 року 18-річна українська спортсменка взяла висоту 2,04 м, яка принесла їй срібну медаль чемпіонату світу, а також стала світовим юніорським рекордом.

Наприкінці 2019-го стрибунку визнали найкращою легкоатлеткою світу. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій назвала спортсменку переможницею у номінації «Зірка, що сходить». Взимку дівчина отримала Всеукраїнську премію «Герої спортивного року» у категорії «Олімпійська надія України».

Мої відео