СК «Прометей» готується до протистояння з МБК «Миколаїв»

СК «Прометей» готується до протистояння з МБК «Миколаїв»
61571 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 березня СК «Прометей» на виїзді зіграє проти МБК «Миколаїв» у рамках чергового туру української баскетбольної Суперліги. Наразі у своєму активі кам’янчани мають 39 очок та посідають другу сходинку турнірної таблиці чемпіонату. «Корабели», у свою чергу, займають передостаннє 8-е місце в «турнірці» з 30-ма пунктами.

У разі успіху підопічні Карліса Муйжнієкса зможуть закріпитися у верхній частині рейтингу кращих команд ліги. Проте, дивлячись на гостру боротьбу за вихід у плей-оф чемпіонату, очевидно — миколаївці також розраховують лише на перемогу. Матч із «Прометеєм» для команда Віталія Чернія стане вже третім поспіль за підтримки рідних трибун.

«У Миколаєві важко грати. Там у них досить специфічна зала та дуже сильно їх підтримує місцева публіка, глядачі, їхні фани. Арена завжди забита повністю. Ми чекаємо на важку гру», — каже помічник головного тренера СК «Прометей» Сергій Алфьоров.

Близько тижня тому «корабели» у драматичному протистоянні на останніх секундах зустрічі з рахунком 84:85 поступилися столичному БК «Київ-Баскет» — одному з головних фаворитів нинішнього сезону.

«Команда зараз — на ходу. Останні ігри демонструють, хоча «Миколаїв» програв, втім програв із мінімальною різницею. Наші майбутні суперники практично обіграли «Київ-Баскет», поступилися лише одним очком. До того ж, вони грали не в оптимальному складі. Я думаю, що у нашій зустрічі вони виглядатимуть значно потужніше», — пояснює помічник головного тренера СК «Прометей» Сергій Алфьоров.

Нещодавно Муніципальний баскетбольний клуб «Миколаїв» підсилив склад досвідченим американцем — 27-річним Райаном Андерсоном. Форвард заввишки 206 сантиметрів та вагою 107 кілограмів до того, як переїхати на південь України, встиг пограти за університети Бостона та Арізони в NCAA — найсильнішій студентській лізі світу. Також виступав у чемпіонатах Бельгії, Німеччини, Литви та Люксембургу. А у сезоні 2018/2019 Андерсон відіграв 37 матчів за фарм-клуб "Юти Джаз" команду G-Ліги "Делавер Блю Коутс".

«Незважаючи на те, що минулого разу ми перемогли миколаївців, гра була дійсно дуже важка. Тим більше, що зараз команда посилилася завдяки новому гравцю», — каже помічник головного тренера СК «Прометей» Сергій Алфьоров.

Однак головною загрозою для кошика «Прометея» все ж залишається Квентін Петерсон.

«У команді «Миколаїв» є яскраво виражений лідер, найрезультативніший гравець нашої ліги. Основне завдання для «Прометея», звичайно, зупинити Петерсона. Адже він може закинути більше 35-ти очок за поєдинок», — зізнається помічник головного тренера СК «Прометей» Сергій Алфьоров.

Поєдинок між суперниками розпочнеться о 19:00 в Миколаєві на паркеті спортивного комплексу «Надія».

Мої відео