Штурмували позиції ЗСУ на Донеччині – засуджено трьох учасників нзф квазіреспубліки

Штурмували позиції ЗСУ на Донеччині – засуджено трьох учасників нзф квазіреспубліки
380416 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину трьох громадян у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 12 та 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У грудні 2018 року підприємець з м. Горлівки пішов до «військкомату» та попросився на службу до «10-го окремого гвардійського танкового батальйону днр», де отримав посаду механіка-заправника танку. Чоловік служив оператором-навідником, був оператором ПТУР «Фагот» та у складі «132-ї ОГМБр днр» виконував бойові завдання поблизу с. Широкої Балки. У 2022 році як доброволець брав участь в боях по захопленню м. Волновахи, прикриваючи місцеву автодорогу від можливого прориву бронетехніки ЗСУ. Також воював на околицях с. Новобахмутівки, с. Новоселівки та м. Майорська.
 
          
 
Його побратим накопичував бойовий досвід у протистояннях з українськими захисниками з 2015 року. У лавах окремої артилерійської бригади «Кальміус» він служив поблизу с. Спартака Ясинуватської міської громади. Також був оператором-навідником БМП і чергував у складі оперативних груп «мвс днр» в м. Донецьку та м. Макіївці. У жовтні 2022 року після укладання контракту із «міноборони днр» він служив кулеметником в «батальйоні тероборони» та «114-й ОМБр». Зокрема, «працював» на позиціях окупантів в районі сіл Василівки, Веселого, Пантелеймонівки й Красногорівки. 
 
Житель м. Маріуполя у червні 2023 року приєднався до «114-ї ОГМ Єнакієво-Дунайської бригади» заради заробітку. Після навчання веденню штурмових дій на полігоні м. Моспиного та у с. Верхньоторецькому він у якості помічника гранатометника заробляв на війні поблизу с. Новоселівки.
 
У серпні-жовтні 2023 року трьох учасників нзф затримали наші захисники під час спроб штурму позицій ЗСУ на території Ясинуватської громади та у Покровському районі.
 
Досудові розслідування здійснювались слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео