Правопросвітницькі заходи та затвердження програми розвитку БПД: як відзначили Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги на Чернігівщині

Правопросвітницькі заходи та затвердження програми розвитку БПД: як відзначили  Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги на Чернігівщині
10298 ПЕРЕГЛЯДІВ

10 грудня міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день прав людини. День, який покликаний привернути увагу до важливості захисту прав людини. В Україні цього дня відзначають, також, Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги.

В цей день працівники системи безоплатної правової допомоги Чернігівської області провели ряд правопросвітницьких та  комунікаційних заходів, яких саме читайте у статті.

 

10 грудня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД У Чернігівській області Олеся Пирковська разом з заступником начальника відділу комунікації та правопросвітництва провели інформаційно-роз’яснювальний захід для студентів Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Під час заходу  студентам розповіли про роботу системи безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, про особливості роботи регіональних центрів та ознайомили з концепцією проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинення кримінального правопоушення».

10 грудня студенти Фахового коледжу економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка»  у складі двох груп завітали до Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області та Чернігівського місцевого центру з надання БВПД. Під час зустрічі студенти ознайомились зі специфікою роботи центрів, особливостями надання юридичних послуг особам, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. А також з метою закріплення правових знань пограли в навчально-розважальну настільну правову гру “Важниця” та проявили свої знання під час розв’язання кросворду на правову тематику.

 

10 грудня 2021 на сесії Коропської селищної ради депутати підтримали Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Коропської селищної ради на 2022 рік. В рамках затвердженої програми планується виготовлення друкованої та  інформаційної продукції, підготовленої фахівцями системи безоплатної правової допомоги.

 

10 грудня 2021 року з нагоди відзначення Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги, а також з метою проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для військовослужбовців та учасників АТО щодо вирішення найбільш актуальних правових питань, працівниці Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Олена Іванова, Анна Величко та Ольга Пабат, зустрілися із колективом військової частини А 1348 .

Під час заходу присутні дізналися про систему безоплатної правової допомоги, види правових послуг, які надаються центром відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок та підстави надання такої допомоги.

10 грудня 2021 року з нагоди відзначення Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги , у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», працівниці Ніжинського МЦ з надання БВПД , Олена Іванова та Ольга Пабат, провели профілактично-інформаційний захід «Булінг. Поняття, види, відповідальність» для учнів 9 класів Ніжинської гімназії № 3 Ніжинської міської ради Чернігівської області.

В ході спілкування ліцеїсти дізналися про завдання та місію системи безоплатної правової допомоги, детально зупинилися на правах та обов’язках дітей, а також обговорили типові ознаки булінгу (цькування). Окрім того, діти отримали поради, як уникнути цькування , відстоювати свою точку зору, не порушуючи моральних прав іншої людини, а також куди звертатися за допомогою.

 

Мої відео