У Кривому Розі сталася трагедія на шахті

У Кривому Розі сталася трагедія на шахті
10122 ПЕРЕГЛЯДІВ

На шахті,  де видобуваються матеріали для металевого прокату, вчора сталася дійсно страшно ситуація. Обвал, що виник там, спричинив смерть чоловіка.

Трагедія сталася на шахті імені Артема (Артем-1). Вона знаходиться у Кривому Розі й належить території ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Офіційно про це повідомила Державна служба України з питань праці.

Працівником, що загинув, виявився чоловік 48-и років. Він працював прохідником (тобто здійснював прохід тунелями шахт за допомогою спеціальних інструментів). У шахті працювали робітники з приватного підприємства "Світекс" і постраждалий також належав до цього підприємства.

Відомо, що чоловік виконував свої обов'язки, коли стався обвал. Він перебував у шахті на глибині 1135 метрів. Це була штучна горизонтальна порожнина у руді, чоловік якраз займався її проходкою. І під час цього гірська порода обвалилася.

Чоловік загинув на місці. Його травми виявилися несумісними з життям. Колеги намагалися якось допомогти чи врятувати йому життя, але це не вдалося.

Зазвичай шахти повинні бути укріплені, щоб таких випадків не траплялося. Але чи то на місці трагедії це не було проведено, чи з порушенням правил – наразі з'ясовується.

Повідомляється, що відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України. Це стаття про порушення правил безпеки під час роботи з підвищеною небезпекою. Також вирішується питання щодо створення комісії для розслідування нещасного випадку. Згідно з КЗпП та Порядку проведення розслідування нещасних випадків, це буде проведено в п'ятиденний строк.

Мої відео