Колишня військова медсестра, якій виповнилося 100 років, згадує про події Другої світової війни

Колишня військова медсестра, якій виповнилося 100 років, згадує про події Другої світової війни
1499 ПЕРЕГЛЯДІВ

1944 року йшла Друга Світова війна. Американські війська змогли відіграти важливу роль у спробі повернення Франції, включаючи знамениту висадку на берег Нормандії, яка змогла застати німців зненацька. Американські зуміли зайняти Рим, водночас радянська контратака відкинула німецьку армію назад до Польщі.

В той самий час у Тихому океані Японія захопила нові китайські території, але присутність комуністів обмежувала успіх Японії. Союзники змогли дати відсіч, захопивши Сайпан і згодом вдершись на Філіппінські острови.

Тим часом у Філадельфії 24-річна медсестра Регіна Бенсон і три її однокурсниці з медичної школи відразу ж після закінчення навчання вступили до армійського корпусу медсестер, щоб нести службу своїй країні. Вони були спрямовані за кордон і залишилися друзями на все своє життя.

Четверо братів Бенсон також служили, тому її вступ у збройні сили США як патріотичний обов'язок був чимось незвичайним.

"Вона була безстрашною", - сказала її дочка, Філліс Бенсон, у недавньому інтерв'ю.

Бенсон з Макліна, штат Вірджинія, зараз 100 років. Нещодавно вона відвідала Пентагон і дала інтерв'ю про свою службу в Корпусі армійських медсестер у Японії, на Гаваях та Окінаві з вересня 1944 року до квітня 1946 року.

Перебуваючи на Гаваях, 2-й лейтенант Бенсон зустріла свого майбутнього чоловіка, 1-го лейтенанта армії Вільяма Бенсона, який був офіцером постачання та командиром роти. Він залишився в армійському резерві, дослужившись до звання підполковника. За словами її дочки, коли Регіна звільнилася з армії у 1946 році, вона стала цивільною хірургічною медсестрою.

Бенсону довелося пережити кілька важких випробувань під час служби у воєнний час на Тихому океані.

"Ми були на кораблі, що йде через Тихий океан, і потрапили у сильний шторм", - каже Бенсон. "Капітан вирішив, що ми підемо на дно разом із кораблем, і, звичайно, всі стали на коліна, молилися і обіцяли Богу багато. І раптом корабель заспокоївся, ми пройшли через око шторму, і всі повернулися до своїх справ".

Після того, як 15 серпня 1945 року японці оголосили про свою капітуляцію, а 2 вересня офіційно підписали угоду, американських військовослужбовців було прийнято в будинках японців, сказав Бенсон. "Ми вечеряли з ними, розмовляли з ними і зупинялися в деяких японських будинках", - сказала вона, додавши, що американці ділилися з японцями своїми пайками.

Вона добре пам'ятає день, коли японці капітулювали. "Я була в захваті, але японські війська на пагорбах не знали, що Друга світова війна закінчилася і вони спустилися з пагорбів, стріляючи в нас", - сказала вона. За її словами, вона стрибала від радості, коли війна закінчилася, і вона змогла повернутись додому, вийти заміж та працювати цивільною медсестрою.

Бенсон вважає, що "Сполучені Штати Америки - найбільша країна світу завдяки своїм свободам і тому, що люди можуть здійснювати свої мрії". Якби вона могла сьогодні звернутися до молодого покоління, то сказала б, що сказала б їм "любити свою країну та пам'ятати про ціну, яку військовослужбовці заплатили за вашу свободу. Залишайтеся вірними своїй країні. Ми можемо реалізувати свої мрії та надії".

Регіна Бенсон працювала по 12 годин у армійських шпиталях на Тихому океані, в палатах та операційних. За її словами, найважливіше, що вона робила під час війни, - це "втіха вмираючих солдатів".

 

Бенсон також згадала про найприємніший випадок, який трапився з нею. Під час несення армійської служби медсестра мала можливість поговорити з матір'ю молодого військовослужбовця. Вона розповіла їй, що її син загинув не один, бо вона була поряд із ним.

Мої відео