В Італії відхилили закон про захист ЛГБТ спільноти

В Італії відхилили закон про захист ЛГБТ спільноти
261917 ПЕРЕГЛЯДІВ

Італійські сенатори відхилили законопроект, який передбачав кримінальну відповідальність за насильство та розпалювання ненависті щодо ЛГБТК+ людей в Італії.

Нижня палата парламенту Італії вже схвалила законопроект, підтриманий лівими демократами,  рухом "5 зірок" і партією "Свобода і рівність". Але так званий законопроект Зана – на ім'я його творця, борця за права ЛГБТК+ та депутата-демократа Алессандро Зана – зіткнувся з опозицією з боку правих партій та консервативних католиків.

Опоненти стверджували, що законопроект обмежив би свободу слова та кодифікував гендерну теорію – концепцію, згідно з якою гендерні відмінності створюються суспільством. Вони також заперечували пункт, який передбачає проведення в школах дня боротьби з гомофобією. У дебати вступив навіть Ватикан, направивши листа до міністерства закордонних справ Італії, в якому стверджувалося, що законопроект ризикує порушити історичну угоду з Італією, яка захищає свободу слова та організації католиків.

Права коаліція запропонувала альтернативний законопроект, згідно з яким гомофобія стала б обтяжливою обставиною у насильницьких злочинах, але не забезпечила б захист трансгендерів. Після того, як переговори про компроміс в останню хвилину провалилися, праві партії призначили анонімне голосування, щоб заблокувати просування законопроекту в Сенаті.

Це голосування пройшло в середу більшістю 23 голоси, фактично знищивши законопроект.

Після оголошення результатів голосування члени парламенту від правих партій стоячи тріумфували і плескали в долоні.

Маттео Сальвіні, лідер консервативної партії "Ліга", святкував перемогу, заявивши, що розуміє ліві партії, які підтримали проект. Він запропонував членам парламенту знову зібратися та сформулювати новий законопроект "із пропозицій Ліги, щоб боротися з дискримінацією, залишаючи осторонь гендерну теорію та захищаючи свободу освіти".

 

 

Мої відео