Скасування переходу на зимовий час і навпаки: бути чи не бути?

Скасування переходу на зимовий час і навпаки: бути чи не бути?
17281 ПЕРЕГЛЯДІВ

У парламенті відбулося голосування, під час якого Верховна рада України прийняла відповідний законопроєкт, про це розповіли на сайті ВРУ. Тож бути чи не бути обіцяному скасуванню?

В законі написано:
Буде встановлено єдиний час на території всієї України, в тому числі в межах тимчасово окупованих терористами районів, орієнтуватися будуть на Київський час. Також буде прийнято зимовий час, який буде на 2+ години відрізнятися від часу нульового меридіана.


Перший заступник Голови Верховної Ради України, Руслан Стефанчук розповів, що розробка законопроєкту, щодо скасування сезонного переводу годинника потрібна для захисту територіальної цілісності її кордонів. Зазначаємо, що території, підконтрольні бойовикам, на території Донбасу живуть за російським часом. Стефанчук впевнений, що цей законопроєкт допоможе нашій країні покращити оборонні редути та сприятиме поверненню захоплених територій.


Перший заступник голови вказав, що факт про енергозаощадження при переході на зимовий час та навпаки є хибним, про це свідчить практика країн Євросоюзу та всього світу. Парламент Європейського союзу також проголосував проти переводу годинника починаючи з цього року. Тож вони підтримують ініціативу України долучитись до всесвітньої системи. Це також стане маленьким кроком для досягнення нашої мети.


Хочемо зазначити, що в Україну прийде сухий антициклон Жаклін. Він буде утворювати над країною вологі хмари, розповідає український метеоролог, Наталія Діденко. Також синоптики зазначають, що відсьогодні в Україні припиняться сильні морози. У зв’язку із цим, в деяких регіонах вже прийняли рішення провести засівальні роботи. Скоро відбудеться підготовка земельних територій для роботи із ранніми культурами, такими як морква та буряк.

Мої відео