Як в Україні навчатимуть гендерній рівності в роботі?

Як в Україні навчатимуть гендерній рівності в роботі?
9930 ПЕРЕГЛЯДІВ

В нашій державі анонсували старт нового всеукраїнського курсу. За даними, які передали від Міністерства цифрової трансформації, тепер українців навчатимуть гендерній рівності на роботі. Онлайн-курс матиме назву “Про гендерну рівність та права людини в роботі Центрів надання адміністративних послуг”.

В повідомленні вказано, що курс “Гендерна рівність та права людини в роботі ЦНАП» буде пояснювати визначення основних понять разом темами, серед яких міжнародні зобов’язання та національні нормативно-правові акти із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Під час онлайн-навчання кожен учасник курсу дізнається:

як забезпечити гендерну рівність в Україні: та дізнається всю необхідну інформацію про гендерні розриви та виклики, які існують в нашій державі;

основні підходи, які базуються на правах людини, та як їх практично застосовувати у роботі ЦНАП;

які законодавчі засади забезпечення гендерної рівності існують наразі в Україні та світі;

практичне застосування принципів гендерної рівності під час надання адміністративних послуг;

як дотримуватись принципів недискримінації та гендерної рівності.


Наші політики переконані в тому, що це допоможе нам створити толерантне суспільство, яке обійматиме гідне місце в Європейському союзі. Адже протягом певного часу ми намагаємося долучитись до їхніх основних засад, аби стати ближчими, що дозволить нам стати повноправними членами цього союзу. Проте перш ніж ми зможемо досягти поставленої мети, нам необхідно буде виконати певний ряд умов, які допоможуть нам стати частиною великої родини. Навчитись толерантності – створити суспільство, яке може надавати рівні права як чоловікам, так і жінкам. Тож Міністерство цифрової трансформації запрошує всіх охочих пройти цей курс та стати трохи ближчими до спільної мети.

Мої відео