Довіра населення – найкращий показник роботи Національної поліції

Довіра населення – найкращий показник роботи Національної поліції
68990 ПЕРЕГЛЯДІВ

Факультет № 1 Донецького юридичного інституту МВС України усебічно забезпечує практичну складову освітнього процесу. Ми приділяємо велику увагу теоретико-прикладним аспектам організації та проведення досудового розслідування при підготовці майбутніх слідчих, акцентуючи увагу на детальному алгоритмі діяльності слідчого Національної поліції.
Саме тому, за сприяння ректора інституту полковника поліції Сергія Вітвіцького факультетом № 1 інституту було організовано лекцію-діалог з курсантами й курсантками 406 навчального взводу факультету № 1 за безпосередньої участі досвідчених практиків – співробітників Інспекторського відділу Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Донецькій області: Валерія Коссе, Іллі Меркулова, Анастасії Кутюкової.
Інспектор Інспекторського відділу Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Донецькій області старший лейтенант поліції Анастасія Кутюкова, керуючись власним практичним досвідом (у минулому – пані Анастасія працювала слідчим), зупинилась на загальних правилах та проблемно-дискусійних аспектах застосування Порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події (наказ МВС від 08.02.2019 № 100), обов’язках та відповідальності слідчого, негативних наслідках укривання інформації від обліку тощо.
Заступник начальника Інспекторського відділу Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Донецькій області капітан поліції Ілля Меркулов звернув увагу курсанток та курсантів на правилах отримання та фіксації заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події з будь-яких джерел інформації (звернення телефоном, особистий прийом та ін.). Детальний розгляд означеного напряму роботи, Ілля Валентинович підсумував словами: повний, всебічний та неупереджений розгляд заяв та повідомлень – це і є ознака законності у діяльності не тільки слідчого, а й будь-якого поліцейського. Саме законність у діяльності Національної поліції – є головним принципом.


Начальник Інспекторського відділу Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Донецькій області майор поліції Валерій Коссе навів як позитивні, так і негативні приклади виконання поліцейськими своїх функціональних обов’язків; усі негативні приклади були розібрані поетапно: що зроблено поліцейським, що він мав зробити, відповідно до чинної нормативно-правової бази. Майбутні слідчі без зупину задавали питання досвідченим практикам, на які отримували вичерпні відповіді. Наприкінці лекції-діалогу Валерій Валерійович зазначив, що головними рисами поліцейського мають бути чесність, професіоналізм, самовідданість. А довіра населення – це найкращий показник діяльності Національної поліції.


Приємно зазначити, що Валерій Коссе – випускник саме Донецького юридичного інституту МВС України. Він є одним із найкращих прикладів того, що набуті у стінах Alma Mater знання та навички, стають відправною точкою блискучого життєвого та професійного шляху.
За словами ректора інституту полковника поліції Сергія Вітвіцького, Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування – це серце ГУНП в Донецькій області. У цьому підрозділі працюють фахові офіцери, віддані служінню українському народові. Вони завжди готові поділитись власним практичним досвідом, надати дієві поради. А досконалий тандем досвідчених викладачів та практиків в освітньому процесі майбутніх слідчих, надихає молодь бути гідними обраної спеціальності, гордо нести почесне звання слідчого, правоохоронця, правника, юриста.

Мої відео