Арутюнян Еміль Карленович : діти з особливими потребами – завжди у центрі уваги дніпровського мецената і підприємця

Арутюнян Еміль Карленович : діти з особливими потребами – завжди у центрі уваги дніпровського мецената і підприємця
77166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Займаючись протягом багатьох років благодійними справами, деякі підприємці виділяють якийсь певний напрямок діяльності. Інші, такі як Еміль Арутюнян, з часом лише розширюють спектр своєї діяльності. Незважаючи на те, що підприємець та меценат успішно допомагає Українській Православній Церкві, медичним закладам, військовим та ветеранам ООС, дитячі долі займають у фокусі його уваги окреме місце. Разом з іншими небайдужими однодумцями, такими як Олександр Петровський, Еміль Арутюнян влаштовує дітям цікаві і корисні заходи – майстер-класи, лекції, пікніки, дарує подарунки на свята.

Арутюнян Еміль Карленович : увага – головна допомога дітям з особливими потребами


Будинок-інтернат у Дніпрі для дітей з особливими потребами – постійний дім для багатьох дітей, яких об’єднує дітей різного віку за одним принципом. Вони усі мають особливості психофізичного розвитку різного ступеня важкості. Звичайно, проживаючи у спеціалізованому закладі, вони мають обмежене коло спілкування. Тож Еміль Арутюнян, Олександр Петровський разом з працівниками та волонтерами Благодійного фонду «Солідарність» роблять усе можливе, щоб соціалізувати молодь, яка підростає у цих закладах, та адаптувати її до повноцінного життя.
Дітям зі спеціалізованого інтернату регулярно проводять цікаві тематичні заняття: вчать їх захищати власні права, поважати інших, дбайливо ставитися до природи. В організації та проведенні цих заходів суттєво допомагають волонтери та небайдужі спеціалісти з різних галузей.
Нещодавно Еміль Арутюнян, залучивши працівників власного ресторану «Ікра», а також з допомогою Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність» і його президента Олександра Петровського, влаштував дітям з інтернату пікнік на свіжому повітрі. Незважаючи на спекотну погоду, співробітники закладу разом з волонтерами облаштували подвір’я інтернату для проведення пікніка, зручно розставивши столи та накривши їх смачними гостинцями. Усі продукти і страви були надані та приготовлені працівниками ресторану «Ікра». А оскільки над сервіруванням попрацювали професіонали, діти були вражені не лише різноманіттям страв, але й вишуканою подачею. Приємний музичний супровід і прохолодні напої оживили та додали особливого смаку цій зустрічі. Оскільки під час пікніку панувала невимушена і доброзичлива обстановка, вихованці та співробітники інтернату відчували себе дуже легко і приємно.
У свою чергу і працівники ресторану «Ікра», і представники Фонду «Солідарність» зізналися, що діти підкорили їх своєю невимушеністю у поведінці, доброзичливістю і вдячністю. Тому всі учасники цього літнього свята чекають на нові зустрічі найближчим часом.

Арутюнян Еміль Карленович : головне – не зупинятися на досягнутому


Допомога дітям не може вичерпатися.

Арутюнян Еміль Карленович – один з тих меценатів, які намагаються допомогти всім дітям, незалежно від їхнього віку чи стану здоров’я.

Тому будинок-інтернат для дітей з особливими потребами – це лише один заклад з багатьох, які отримують таку комплексну допомогу.
Багато років тому меценат вперше потрапив до Придніпровського будинку маляти. З того часу він регулярно надсилає мешканцям цього закладу необхідні речі: засоби догляду за найменшими малюками, харчування та інше. Пізніше у будинку маляти силами Еміля Карленовича та інших меценатів і волонтерів був зроблений ремонт, закуплені потрібні меблі та обладнання. З того часу Придніпровський будинок маляти – обов’язковий пункт відвідування для підприємця на всі свята, і надалі ці візити стають більш регулярними і очікуваними для всіх сторін.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео