“Водійські” по-новому: в Україні змінили правила отримання посвідчень

“Водійські” по-новому: в Україні змінили правила отримання посвідчень
202853 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер майбутні кермувальники можуть наполягати на індивідуальних заняттях, під час іспитів можна проводити відеозйомку, а термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скоротили. Про це йде мова у відповідній постанові Кабміну, яка наразі вже набрала чинності.

Нововведення мають зменшити тиск на майбутніх водіїв, спростити процедуру акредитації закладів та вдосконалити процес отримання водійських посвідчень. Серед іншого тепер:

- допускається індивідуальне навчання / перепідготовка / підвищення кваліфікації кермувальників;

- під час складання іспитів можна проводити фото- та відеозйомку;

- практичні екзамени проходитимуть у територіальних центрах міністерства внутрішніх прав;

- документ про завершення підготовки / перепідготовки / підвищення кваліфікації в електронному вигляді вноситься до Єдиного державного реєстру МВС і в паперовому вигляді вже не видається;

- термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скоротили з 10 до 2 років.

Аби покращити організацію навчального процесу, згідно з постановою, тепер викладачі автошкіл зобов'язані фіксувати в електронному журналі відомості про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.

Акредитацією автошкіл нині займатимуться регіональні центри МВС. Оскільки документи розглядатимуть безпосередньо за місцем розташування освітніх закладів, то процедура акредитації, припускають в МВС, пришвидшиться.

Постанова набрала чинності 19 жовтня 2019 року.

Мої відео