У МЗС підготували рекомендації для українців щодо коронавірусу

У МЗС підготували рекомендації для українців щодо коронавірусу
146198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 9 березня у світі зареєстровано 11041 випадок захворювання COVID-19, з них 3825 закінчилися смертю. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

У зв’язку із стрімким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Зокрема, до Іспанії, північних регіонів Італії, Франції, В`єтнаму, Республіки Корея, Японії, Ірану.

Тим українцям, що перебувають у країнах, де зареєстровані випадки коронавірусу, у МЗС радять виявляти підвищену увагу та обережність.

Дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ» (http://friend.mfa.gov.ua), слідкувати за рекомендаціями по ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті МЗС України.

У разі виникнення загрози життю та здоров`ю, громадянам України потрібно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України https://mfa.gov.ua/diplomatichni-ustanovi/inozemni-diplomatichni-ustanovi-v-ukrayini) або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected].

Мої відео