У Дніпрі пройшов 23 Міжнародний фестиваль “Орлятко” збирає друзів!”

У Дніпрі пройшов 23 Міжнародний фестиваль “Орлятко” збирає друзів!”
230168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дитячий фольклорний фестиваль “Орлятко” збирає друзів!” вперше проводили у 1994 році. Засновником танцювального свята є народний ансамбль “Орлятко”. Цьогоріч свої таланти демонстрували дитячі колективи з Молдови, Львова, Дніпра та області.

“Мы принимаем участие ежегодно в этом фестивале. Дружим, в соседних залах занимаемся с “Орлёнком», очень любим этот коллектив. У нас дети связаны и на репетициях, и на концертах, поэтому мы здесь”, - каже художня керівниця танцювального клубу «Trance Dance» Тетяна Тімковська.

Фестиваль не є конкурсним. Його головний меседж — зміцнення творчих стосунків дитячих колективів України та Європи, розповідає засновник Олександр Соколовський. Кожний виступ на сцені зриває гучні овації. Та не оплесками одними. Усі танцівники отримали подарунки від друзів фестивалю:

“Спасибо благотворительному фонду Александра Петровского “Солидарность”, его вице-президенту Яне Иваниловой. Я просто преклоняюсь, какую работу они проделывают. В этому году подарили каждому коллективу экшн-камеры”.

Цьогорічний фестиваль для “Орлятка” став особливим - колективу виповнилось п’ятдесят років. З цієї нагоди під стінами Театру Опери та Балету ансамбль влаштував танцювальний флешмоб та виклав живу “п’ятдесятку”.

Читайте також: У селі Придніпровське провели фестиваль

Мої відео