У Дніпрі нове перейменування вулиці: Театральної на Дзяка

У Дніпрі нове перейменування вулиці: Театральної на Дзяка
174349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вулицю Театральну планують назвати на честь видатного академіка, ревматолога та кардіолога Георгія Дзяка, який протягом останніх 20-ти років свого життя очолював Дніпропетровську медичну академію. 

Секретар міськради Олександр Санжара розповів, що дуже багато людей, в тому числі й представники медакадемії, звернулися з проханням перейменувати одну з вулиць, яка дублюється, на честь ректора, який вже помер.

“У місті постійно перейменовують вулиці. Особливу увагу приділяють вулицям, які дублюються. Тобто у нас в місті є дві вулиці Театральні”, – сказав посадовець.

Втім, насправді, вулиця Театральна не дублюється. Це журналіст телеканалу  D1 перевірила в матеріалах, котрі надали в міськраді.

Головна ініціаторка перейменування Євгенія Дитятковська переконана, що вулиця Театральна має бути перейменована в Георгія Дзяка. Оскільки веде до лікарні, яку заснував батько Георгія Дзяка, а потім й сам Георгій Вікторович очолював її.

Думку самих мешканців вулиці з приводу перейменування запитають 24 жовтня у Чечелівській районній раді. Саме там мають відбутися громадські слухання. Втім, впевненості у тому, що вона буде врахована, немає.

Мої відео