Більше пів сотні ковалів, стукіт молотів та майстер-класи: у Дніпрі пройшов другий всеукраїнський “KOVAL Fest”

Більше пів сотні ковалів, стукіт молотів та майстер-класи: у Дніпрі пройшов другий всеукраїнський “KOVAL Fest”
118172 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Дніпра з’їхалися близько 60 ковалів з різних куточків України і навіть один із-за кордону – з Єгипту. З 12 до 14 жовтня на Фестивальному причалі проходило свято ковальського мистецтва «КOVAL Fest». Триденний захід приурочили до Дня захисника України.

Не обійшлося цьогоріч і без цікавинок. Дніпровські ковалі створили абетку міста – на інсталяції дівчина, яка складає з літер слово "Дніпро".

“Скульптура символізує жагу до знань, аби кожен, хто побачив її, відклав ґаджети та пішов вивчати щось нове. Букви ковалі з Дніпра створили ще на минулорічному фестивалі. Кожен з майстрів розробив свій унікальний дизайн, – розповідає організатор «КOVAL Fest» Коваль Талісман.

Долучитись до ковальського мистецтва могли і самі дніпряни. На фестивалі щодня проводили майстер-класи для дорослих та дітей від найкращих ковалів України. Кожен охочий міг викувати власний талісман.

“Ми вчили працювати з розпеченим металом та показували, як створювати металеві грибочки, сердечка, підкови та обереги, – каже ковальчиня Оксана Мазурець.

Також усі три дні на Фестивальному причалі працювали фотозони, фудкорт та музична сцена Koval Rock Stage. 

 

Мої відео