Директорці школи №10 намагаються заборонити представляти інтереси навчального закладу в суді

Директорці школи №10 намагаються заборонити представляти інтереси навчального закладу в суді
202444 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровська школа №10 продовжує виборювати частину своєї території. У Дніпропетровському господарському апеляційному суді відбулося друге засідання за апеляційною скаргою ТОВ «Промпоставка-А». Комерційна структура, яка збирається на шкільному подвір`ї будувати багатоповерхівку, вимагає скасувати рішення суду першої інстанції, що повернув спірну земельну ділянку школі.

Прокурорка Віра Шустова надала документи 1976-го року, які підтверджують, що цю землю навчальному закладу виділили для підземного тиру та майстерень. У свою чергу ТОВ «Промпоставка-А» долучила другу адвокатку й намагається затягнути процес.

Захисники інтересів комерційної структури заявили: директорка школи взагалі не мала права виступати позивачкою в цій справі. Мовляв, такі повноваження є тільки у Держгеокадастра.

Прокурорка Віра Шустова вважає такі заяви необґрунтованими: 

“Вони не зазначали ці претензії ні в суді першої інстанції, ні в апеляційній скарзі. Вказані питання має вирішувати суд на стадії відкриття провадження по справі”.

Директорка школи №10 Валентина Івлєва теж заявляє, що має всі підстави представляти інтереси навчального закладу в суді: 

“У посадових обов'язках, які нам видали після конкурсу, що я пройшла, написано, що я маю право від імені юридичної особи виступати в суді. Будемо до кінця йти, тому що вирішити питання повинні на користь дітей”.

Адвокати «Промпоставки-А» відмовились від будь-яких коментарів. Апеляційну скаргу «Промпоставки-А» Дніпропетровський господарський суд продовжить розглядати вже 22 жовтня о 14.00.

Мої відео