У Дніпровському сервісному центрі МВС запустили додаток для слабочуючих клієнтів

У Дніпровському сервісному центрі МВС запустили додаток для слабочуючих клієнтів
173890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова послуга для людей із вадами слуху з’явилась у регіональному сервісному центрі МВС. Раніше такі відвідувачі спілкувались із працівниками установи за допомогою паперу та ручки. Тепер, завдяки спеціальному додатку, висловлюватимуться зручною для них мовою жестів. 

Додаток розробив Віталій Потапчук, який сам розмовляє за допомогою рук. Каже, такий онлайн-сервіс пришвидшить процес спілкування з оператором сервісного центру.

“Людина, яка чує, може витрати на спілкування у сервісному центрі 30 хвилин. Якщо ж витрачати час на переписку за допомогою паперу й ручки, це займе півтори години”, - каже Віталій. 

Сервіс працює наступним чином: при зверненні особи з вадами слуху адміністратор сервісного центру МВС запускає додаток та встановлює зв’язок зі спеціалізованим кол-центром, сертифіковані перекладачі якого в режимі реального часу здійснюють сурдопереклад консультації (звукового ряду на мову жестів і навпаки). Таким чином, нечуючі або слабочуючі клієнти сервісних центрів МВС отримують більш якісне обслуговування.

Новацію вже випробовують. У сервісному центрі МВС стверджують: якщо вона користуватиметься попитом, її обов’язково застосують і в інших територіальних сервісних центрах. Таких у місті та області - 9. 

Користування сервісом для установи безкоштовне. Треба лише вчасно сплачувати за інтернет. Дніпро став четвертим мегаполісом після Києва, Одеси та Львова, де запрацювала така система. Незабаром вона стане доступною і у Харкові.

Мої відео