З атовців - у волонтери: сім’ям загиблих допомагають ветерани АТО

З атовців - у волонтери: сім’ям загиблих допомагають ветерани АТО
33653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міцні хлопці, які повернулися з війни, стали на допомогу сім’ям загиблих на Сході України воїнів. Вони допомагають їм по господарству, виконуючи складну або важку роботу.  Представники громадської організації “Рух за суспільну справедливість” приїхали до Сухачівки на прохання жінки, яка на війні втратила сина.

Тетяна Камінська втратила сина на першому році війни.

“Мій син - Камінський Антон Олександрович. Загинув під Шахтарськом 31 липня 2014 року”, - каже жінка, ледь стримуючи сльози.  

Від відчаю її рятує вишивання бісером. Портрет сина - головний об’єкт домашньої галереї Тетяни.  

 

Хлопець служив у 25-й окремій повітряно-десантній бригаді. Він  разом із побратимами потрапив під ворожий обстріл. Тоді разом із ним загинуло понад двадцятеро вояк. 

Тетяна живе сама і не в змозі впоратися з високим горіхом, який розрісся на її подвір’ї. Складну для неї роботу взялися виконати ветерани АТО, які нині перекваліфікувалися у волонтерів. 

“Дерево дуже проблемне. Воно висить над будівлею. Хазяйка дуже переживає, що вітер, ураган чи щось таке трапиться і воно впаде на будинок, поламає дах і зробить біду”, - каже заступник голови ГО “Рух за суспільну справедливість” Сергій Пайол.

Чоловіки кажуть,  допомагають усім, хто цього потребує. Вже місяць, як вони співпрацюють із місцевою громадською організацією “Родинне коло загиблих Героїв Дніпропетровщини”. Так у спілкуванні з сім’ями і визначають, до кого їхатимуть наступного разу.

У добрих справах їм допомагає Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського “Солідарність” - забезпечує фінансами, транспортом та інструментами для роботи. 

“Ми дорослі чолов’яги. У нас є руки, і я із задоволенням це роблю для людей, які цього заслуговують”, - говорить волонтер ГО “Рух за суспільну справедливість” Валерій Волков.

 

Мої відео