Україна планує посилити контроль за виробництвом та продажем харчових доповнювачів

Україна планує посилити контроль за виробництвом та продажем харчових доповнювачів
100525 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна планує посилити контроль за виробництвом та продажем харчових доповнювачів.

Законопроєкт, який буде розглянуто, спрямований на усунення прогалин у законодавстві щодо цього виду продукції. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я, підкреслив важливість запропонованого законопроекту з метою захисту громадян. Він наголосив, що біологічно активні добавки не є універсальними засобами лікування і повинні використовуватись лише як допоміжні засоби. Міністр також зауважив, що деякі лікарські засоби неправомірно реєструються як харчові доповнювачі, що може призвести до негативних наслідків для здоров'я споживачів.

МОЗ планує усунути законодавчі прогалини, щоб чітко регулювати реєстрацію та обіг як лікарських засобів, що пройшли клінічні випробування і мають доведену ефективність, так і біологічно активних добавок, які не мають такої підтвердженої ефективності. У відомстві також зазначили необхідність вдосконалення системи державного контролю, оскільки через наявні прогалини вона дозволяє недобросовісним суб'єктам господарювання зловживати, уникати реєстрації лікарських засобів та реалізувати їх під виглядом харчових доповнювачів.

Мої відео