Студенти та волонтерство під час війни

Студенти та волонтерство під час війни
326965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спілкуватися з студентами юридичних вишів вже давно стало нашою гарною традицією. Багато студентів кожен рік проходили практику у Регіональному та місцевих центрах Запорізької області, до війни ми влаштовували кінопокази і запрошували адвокітів на семінари, щоб вони стали цікавими і повчальними. 

 

Минулого четверга директор Запорізького місцевого центру Ольга Бородіна, проводила лекцію для студентів юридичного факультету Запорізького Національного Університету. Сам захід проходив онлайн, з дотриманням безпекових умов, 53 студенти приймали участь у дискусії і ставили цікаві питання. 

  

“Звісно в умовах війни, студентів цікавить допомога ЗСУ, волонтерство та правова допомога ВПО. Ми маємо досвід співпраці з волонтерами і раді залученню нових активістів, розповідає Ольга Бородіна,  

 

З 2021 року система правової допомоги реалізує проект “Волонтер БПД”, на кінець 2022 року з системою співпрацювало більше 350 волонтерів. 

 

Окрім інформаціх про роботу системи правової допомоги, пані Ольга розповіла про волонтерство в системі БПД і пояснила зашальні принципи співпраці. Наразі ми вже маємо дві анкети від студентів, які незабаром розпочнуть проходити дистанційний курс. 

 

Нагадуємо, що кожен бажаючий може стати волонтером для цього необхідно 

  • заповнити анкету кандидата у волонтери: https://cutt.ly/hlq3RxH  ; 
  • пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності»: http://academy.legalaid.gov.ua/  (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери); 
  • отримати онлайн-сертифікат про успішне проходження курсу. 

Згодом представник центру перевірить документи кандидата у волонтери, зокрема документ, що посвідчує особу, сертифікат про успішне проходження дистанційного курсу та інші документи (про освіту, досвід роботи, проходження або закінчення курсів тощо) за наявності. 

 

Після цього кандидат у волонтери матиме можливість пройти співбесіду із керівником місцевого центру. І лише за умови успішного спілкування між волонтером та центром буде укладений договір про співпрацю.

Мої відео