Відбулася робоча нарада з питань профорієнтації

Відбулася робоча нарада з питань профорієнтації
398694 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 листопада 2022р. відбулася робоча нарада ректорки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марини Гриньової з проректорами, керівниками структурних підрозділів, деканами факультетів та головою Студентської ради. Головною темою обговорення став «День відкритих дверей», який відбудеться 19 листопада о 10:00 у дистанційному режиму.

Марина Вікторівна наголосила на важливості презентаційного заходу, оскільки саме він розпочинає марафон профорієнтаційних заходів, що відбудуться у рамках Вступної кампанії-2023 року.

Ця зустріч дасть можливість абітурієнтам поспілкуватися із представниками студентського самоврядування, від здобувачів освіти дізнатися про переваги навчання в університеті. Освітні програми кожного із факультетів презентують студенти разом з деканами.

Також Марина Вікторівна наголосила, що важливою є робота кожної кафедри університету з школами та позашкільними закладами упродовж усього року. Необхідно активно залучати обдаровану молодь до життя факультетів, сприяти науковому зростанню майбутніх студентів, розвивати творчі здібності школярів. Слід не забувати залучати молодих науковців до роботи на конференціях і круглих столах.

Суттєвим аспектом популяризації освітніх програм є тісна співпраця ЗВО з ОТГ області. Позитивною є практика організації курсів підвищення кваліфікації для педагогічних працівників ЗЗСО за акредитованими ОП та підготовка до складання ЗНО. Регулярно на базах шкіл відбуваються зустрічі учнів з ректором університету, деканами факультетів та науково-педагогічними працівниками.

Ураховуючи дистанційних формат навчання у ЗЗСО, здійснюючи профорієнтаційну роботу, науково-педагогічним працівникам університету варто не забувати про поширення інформації про ОП у соціальних мережах.

Загалом нарада виявилася досить продуктивною, учасники зібрання визначили стратегію профорієнтаційної роботи на 2023 р. та окреслили загальний план дій.

 

Мої відео