З 2024 року в Ісландії буде припинено китобійний промисел

З 2024 року в Ісландії буде припинено китобійний промисел
374960 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Ісландії повідомило, що починаючи з 2024 року у країні припиниться китобійний промисел

 

За словами міністра риболовства Ісландії, полювання на китів останні роки не мало значного екологічного впливу на екологічний стан країни, також за останні 3 роки не було вбито жодного кита, великих розмірів, якщо не враховувати одного полосатика, якого впіймали минулого року.

Як зазначається, Японія була найбільшим покупцем китового мяса, проте його споживання кожного року знижується.

За словами міністра, вона не бачить сенсу у тому, що Ісландія щороку ризикує продовженням промислу, що не приносить економічної вигоди, щоб продавати продукт, що має низький попит.

Після 30-річної заборони на комерційний китобійний промисел, Японія поновила промисел у своїх водах, у 2019 році.

Комерційний китобійний промисел був заборонений Міжнародною китобійною комісією у 1986 році, але Японія вийшла з МКК у грудні 2018 року, відзначивши своє повернення до китобійного промислу, застреливши двох малих полосатиків.

За словами міністра, полювання на китів викликає постійні суперечки, також це стало причиною того, що американська мережа  Whole Foods, на деякий час призупинила продаж ірландських продуктів.

 

Ісландія відновила комерційний китобійний промисел у жовтні 2006 року, що «розлючено заперечувалося багатьма країнами, обуреними тим, що вони вважали спробою Ісландії обійти міжнародні правила», згідно з некомерційною організацією Whale and Dolphin Conservation (WDC).

 

 

За даними WDC, з моменту введення ембарго в 1986 році в Ісландії було вбито понад 1700 малих полосатиків, фінвалів та сейвалів. У тому ж звіті йдеться, що в період з 2006 до 2018 року в Ісландії було вбито 852 фінвалів.

Мої відео