Короленківці провели профорієнтаційну зустріч із старшокласниками Розсошенської гімназії

Короленківці провели профорієнтаційну зустріч із старшокласниками Розсошенської гімназії
293178 ПЕРЕГЛЯДІВ

Доброю традицією Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка є співпраця професорського-викладацького складу із учнями і вчителями шкіл різних типів. Так, 11 січня 2022 р. відбулася профорієнтаційна зустріч із старшокласниками Розсошенської гімназії, а також робоча зустріч із представниками Щербанівської громади.

До Розсошенської гімназії завітали ректорка університету професорка Марина Гриньова, заступниця декана психолого-педагогічного факультету Наталія Власенко, очільниця факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук, декан природничого факультету Сергій Новописьменний, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко, декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко, декан факультету історії та географії Петро Кравченко, заступниця декана фізико-математичного факультету Людмила Матяш.

Короленківців зустрічали начальниця гуманітарного відділу Щербанівської сільської ради Леся Осадча та директор Розсошенської гімназії Євген Яловець.

         «Ми даємо хороший старт своїм учням, намагаємося максимально реалізувати їхній потенціал через залучення до гурткової роботи у творчих та технічних сферах. Так, ми змушуємо працювати як дітей, так і вчителів, але таким чином ми намагаємось розширити коло їхніх можливостей. Звісно, ми зацікавлені в тому, щоб заклад вищої освіти якомога краще розкрив здібності наших випускників. Також ми хочемо вдосконалювати кадровий склад шкіл, тому напрямок додаткової освіти для вчителів для нас актуальний. Ми переконалися у якості освіти Полтавського педагогічного під час співпраці зі студентами-практикантами. Ми відкриті до співпраці, щиро вітаємо гостей на нашій базі і охоче завітаємо до вас», – зазначив директор Розсошенської гімназії Євген Яловець.

Леся Осадча розповіла про проєкти, які реалізовувалися в гімназії, і наголосила, що громада використовує максимум ресурсів для розбудови благоустрою своїх шкіл, зокрема й Розсошенської гімназії.

«ПНПУ імені В. Г. Короленка здійснює підготовку фахівців з вищою
освітою з широкого спектра природничих, гуманітарних, технічних та
інших  напрямів науки, техніки і культури за освітньо-професійними
програмами всіх рівнів, проводить наукові   дослідження,  є  провідним  науково-методичним центром, має розвинуту інфраструктуру,  високий  рівень кадрового і матеріально-технічного забезпечення такої діяльності. Ми зараз працюємо над розробкою нових освітніх програм. Наприклад, ми будемо готувати фахівців із робототехніки та психологів-консультантів у поліцейській діяльності. Ми впевнені, що зможемо запропонувати випускникам шкіл Щербанівської громади якісну освіту. Також ми готові запропонувати педагогічним працівникам курси  підвищення кваліфікації. У нас багато різноаспектних  можливостей співпраці»,– наголосила ректорка Марина Гриньова.

Очільники факультетів провели із учнями 10 і 11 класів Розсошенської гімназії профорієнтаційні бесіди та розповіли про спеціальності, за якими здійснюється набір в університет у 2022 р. Під час зустрічі говорили про специфіку педагогічних та непедагогічних спеціальностей, широкі можливості академічної мобільності, студентське самоврядування. Також відзначили зручне розташування університету і студмістечка, наявність військової кафедри, насичене культурно-мистецьке життя.

Майбутні випускники цікавилися як умовами вступу, так і можливостями отримати додаткові бали. Керівники факультетів надали вичерпні відповіді на запитання учнів про подальше працевлаштування та найбільш затребувані професії на ринку праці.

Професорка Марина Гриньова запросила учнів Розсошенської гімназії у ПНПУ імені В. Г. Короленка на день відкритих дверей.

Також під час зустрічі відбулося обговорення Меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та закладами загальної середньої освіти Щербанівської територіальної громади. 

Полтавський педагогічний щиро дякує Щербанівській громаді і Розсошенській гімназії за гостинність, професіоналізм, конструктивний діалог. Сподіваємося на плідну і взаємовигідну співпрацю!

Мої відео