На Дніпровщині складна ситуація з водою

На Дніпровщині складна ситуація з водою
159841 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Павлоград, що на Дніпровщині, люди потрапили у становище, яке навіть не залежить від них. Там через проблеми з електричною енергією на головному водопостачальному підприємстві міста припинили постачати воду.

Жителі міста обурені, адже у Павлограді й так постійні проблеми з водопостачанням. "А звідки нам запасати воду, якщо у нас і так другий день її немає через порив?!", "Води немає, але за водопостачання заплати", "Та як ви вже набридли" – лише невелика частина реакцій павлоградців. Хтось навіть підозрює, що це змова, щоб стягнути з людей більше коштів. Але питання громадян залишають без відповідей.

"Павлоградводоканал" повідомив про цю ситуацію ще вдень 27 листопада. Установа пояснює це тим, що на ВНС №3 "Дніпро – Західний Донбас" просто припинили подавати електроенергію. Причин цього жителям не оголосили, але водою запастися попросили.

Вже трохи пізніше стало відомо, що вода у павлоградців все-таки буде. Для цього уведуть в експлуатацію власні резервуари міста. Але які там запаси й чи надовго їх вистачить враховуючи те, що в місті живуть понад 100 тисяч осіб – зрозуміло не було. Були лиш обіцянки на сторінках водоканалу в соцмережах.

А вже вчора, 28 листопада, стало відомо, що водопостачання все ж припиняють. Зовсім. Питну воду привозитимуть, але для господарських потреб треба запасатися. Обурення людей стало ще більшим, вони вже готові виходити на мітинги. Через відсутність води не працюють садочки, робота навчальних закладів або припинилася, або під загрозою припинення. Люди просто не розуміють що робити.

На додачу до всього цього у "Павлоградтеплоенерго" вирішили "добити" мешканців міста. Вимкнули опалення. Через циклон, що приніс трохи тепла в Україну, на вулиці злегка потеплішало, і в комунальному підприємстві вирішили, що люди потерплять і так. Зате взимку буде тепліше, адже зекономлять газ. До того ж у місті опалювальний сезон розпочали раніше. Такими були виправдання адміністрації, але навряд чи вони допомогли людям, що змушені грітися як тільки можна.

Як будуть вирішувати цю ситуацію у місті – не повідомляється. Дій мерії люди не бачать, щобільше, там просто не відповідають. Але павлоградці вже готові зчиняти бунт. Тож спостерігатимемо надалі за тим, як рухатиметься справа.

Мої відео