Зима близько

Зима близько
293107 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мешканці черкаської області можуть починати ліпити сніговиків на постійній основі. Перший сніг накрив всю Черкащину майже два дні тому, але не збирається танути, хоча сильних приморозків ще не було.

 

Сніжні опади днями спостерігалися на території всієї України, проте мало де затрималися надовго. Більшість снігу поки тане за ніч, як поганий сон дорожників. Подібне раптове приближення зими стало чудовою перевіркою готовності дорожних автомобільних служб до своєї робити. Черкащина в цьому питанні показала себе з кращого боку: на дороги області оперативно було надіслано необхідну снігоочисну техніку. Сильний снігопад і не думає зупинятись, тому представники служб та підрядники дорожніх підприємств вимушені працювати цілодобово. На боротьбу зі стихією лише на дороги державного значення областю було виділено 20 машин спеціальної снігоприбиральної техніки. Додатково за станом доріг слідкують через камери спостереження та за допомогою патрульних обстежень. 

 

Неготовими до того, що зима невпинно наближається, виявилися тварини. Бурі ведмеді з черкаського зоопарку відмовилися поки впадати у сплячку, незважаючи на похолодання. Через таку поведінку підопічних, співробітники парку вважають ситуацію з осінніми морозами тимчасовою. Тим не менш, в самих Черкасах тримають руку на пульсі. Олексій Мельник, директор комунального підприємства «ЧЕЛУАШ», яке займається безпекою доріг міста в зимовий період, прокоментував готовність служби до роботи: «Всього для попередження та ліквідації  ожеледі на дорогах, а також для прибирання доріг від снігу, буде задіяно 5 МАЗів, 14 тракторів та 3 КДМ.» Отже, можемо робити висновок, що Черкаська область готова до зими. Також Служба автодоріг нагадує всім водіям бути обережними та телефонувати їм у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Мої відео