З Днем народження, легендо! Сьогодні свято в легендарного футболіста з Дніпра

З Днем народження, легендо! Сьогодні свято в легендарного футболіста з Дніпра
26224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 4 березня, в такий весняний день 66 років святкує легенда футболу з Дніпра. Олег Серебрянський багато років грав на позиції напівзахисника команди “Дніпро”. У 1983 році його ім’я знав кожен. Адже коли б не його професіоналізм, того року “Дніпро” могло б залишитись і без звання чемпіонів.

Звісно, без голів, команда не перемагає, саме тому всі завжди дивляться на нападників та захоплюються їхньою майстерністю. Але досить часто люди стали забувати про те, що без захисту гри не існувало б. Також велику роль в тому, чи зможуть нападники забити гол відіграють саме ті, хто дає передачі. Олег Серебрянський має унікальний рекорд. Він встановив його 17 липня 1983 року в матчі нашого "Дніпра" з кишинівським "Ністру". Протягом одного тайму Олег зробив п'ять вдалих передач своїм партнерам Протасову та Тарану, завдяки чому ті й змогли забити таку кількість голів. Підсумковий рахунок матчу був 6:0. Це було справжнім рекордом на той час. Та й зараз навряд чи хтось з легкістю зможе повторити такий рекорд.

В команді “Дніпро” чоловік провів останні три роки своєї кар’єри. Звісно, це не так вже й легко прощатися зі спортом, проте сам футболіст запевнив, що свій шанс він використав на всі сто відсотків. За той час, який він грав в “Дніпрі”, на поле його випустили 68 разів. В золотий рік його кар’єри він пройшов через 26 нелегких змагань. Проте гравці його завжди могли пізнати за точністю та осмисленістю тієї чи іншої передачі. Тож команда D1 приєднується до привітань та зичить довгих років життя легенді. Бажаємо йому прожити ще досить довго, аби сьогоднішні спортсмени мали змогу навчатись не по відео, які збереглися з минулого та не з розповідей, а від живої людини, яка пройшла цей нелегкий шлях самотужки.



Мої відео