Понад сотня змагань пройшла в спорткомплексі Слобожанському за попередні два роки!

Понад сотня змагань пройшла в спорткомплексі Слобожанському за попередні два роки!
12786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад сто змагань встигли провести в спорткомплексі Слобожанського всього за два роки. Він працює лише з 2019 року, проте вже багато чого встиг побачити у своїх стінах за цей час. Наразі там все ще тривають приготування до проведення нових змагань, на яких будуть намагатись встановити нові рекорди. Жіноча паралімпійський збірна України з волейболу, протягом тривалого часу проводить свої тренування саме в цьому місці. Тож всі сподіваються, що наступний рекорд поставлять саме вони.

Побудовою спортивного комплексу займались менше ніж 2 роки. Раніше там стояв лише пустир, на якому іноді влітку ганяли м’яча діти. Проте це було шкідливо для здоров’я та безпеки малечі. Адже ніхто не займався його переобладнанням. Проте зараз цей пустир перетворився на місце, в якому кожен, хто прагне досягнути більшого зможе спробувати розвити свій потенціал.

За два роки стіни цієї будівлі бачили, як спортсменів з близьких місць, так і тих, хто приїжджає сюди з інших країн. Одразу після відкриття, стіни цієї будівлі побачили спортсмени з Польщі, Білорусії, Казахстану.
“Проводили обласні та всеукраїнські змагання з карате, футболу, волейболу та футзалу. Першість зі спортивних і бальних танців, черлідінгу, – розповів директор закладу Володимир Дейнеко. – Зараз щодня приходять позайматися діти та дорослі. Є все необхідне для тренувань. Зокрема, для спортсменів з інвалідністю. Раніше про такі умови тільки мріяли”.

Крім того, цей спорткомплекс зміг стати прекрасною базою для наших паралімпійських волейболісток, які грають в нього сидячі. Тепер в них є купа місця для того, щоб тренуватись та покращувати свої навички.

Ярослав Майлован, головний тренер команди розповів: “Влітку зазвичай тренуємося в Придніпровській академії фізкультури й спорту, а взимку – в Слобожанському спорткомплексі. Там великий теплий зал. Зручно, що він на першому поверсі, тому що в команді є спортсменки на протезах і візках. На підлозі – професійне покриття, яке використовують на міжнародних змаганнях. Чи не в кожному спортивному клубі Дніпра таке можна знайти”.

Всі мешканці району переконані, що відкриття цього спортивного комплексу стало прекрасною ініціативою. Адже тепер недалеко від їхніх домівок знаходиться місце, де можна потренуватись та покращити своє здоров’я. Тим паче, що це дійсно сильно стимулює всіх навколо.

Мої відео